معرفی سازمان بین المللی ISO
سازمان بينالمللي استاندارد ISO ابتدا با نام ISA) International standard association) در سال 1926 با شرکت 20 کشور دنیا تاسیس شد و بعد ها درسال 1942 تعطیل شد
این سازمان كه یک سازمان غیردولتی بینالمللی است مقر آن در ژنو ميباشد در 24 فوريه 1947 به منظور يكپارچه كردن تدوين استاندارد در سراسر جهان ايجاد تسهيلات در تجارت بينالمللي حمايت از توليدكننده و مصرفكننده و توسعه همكاريهاي علمي تكنولوژيكي اقتصادي و … با عضويت 25 كشور به فعالیت خود ادامه داد. به دنبال پيوستن تدريجي ساير كشورهاي جهان اين سازمان در حال حاضر داراي 132 عضو شامل 90 عضو اصلي 34 عضو مكاتبهاي و 8 عضو مشترك ميباشد كه موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از جمله اعضاي اصلي آن بوده و با فعاليت در كميتههاي فني ايزو در تدوين استانداردهاي بينالمللي مشاركت داشته و دارد. سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل کلیه موارد مربوط به تکنولوژی و نیز کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات مؤثرتر، ایمنتر و بهداشتیتر میشود. استانداردهای ایزو تجارت و بازرگانی بین کشورها را آسانتر و صحیحتر میکند و به طور کلی از مصرفکنندگان کالاها و خدمات حمایت، و زندگی آنها را سهلتر میکند. به عبارت دیگر اقدامات ایزو که منتج به موافقتنامههای بینالمللی گشته، در نهایت به صورت استانداردهای بینالمللی چاپ میشود. اين استاندرادها كه تعداد آنها در حال حاضر 11950 مورد ميباشد توسط 2856 كميته و زيركميته و بيش از سيهزار كارشناس تدوين گرديدهاند.
كميتههاي فني كه متشكل از اعضاي فعال (P-MEMBER) و اعضاي ناظر (O-MEMBER) ميباشند وظيفه دارند موضوعاتي را كه تدوين استاندارد آنها ضروري به نظر ميرسد بررسي و مطرح نمايند. پس از موافقت اعضا با موضوع پيشنهادي مدارك علمي و فني مربوط (COMMITTEE DRAFT) تهيه و بين اعضاء (از جمله ايران) توزيع ميگردند كه پس از انجام اصلاحات لازم به صورت پيشنويس استاندارد بينالمللي (DRAFT INTERNATIONAL STANDARD) در ميآيند.
پيشنويسهاي مذكور مجددا براي اعضاء فرستاده ميشوند تا پس از انجام آخرين اصلاحات به عمل آمده و تصويب نهايي به صورت استانداردهاي بينالمللي مورد عمل قرار گيرند. درمراحل مختلف تدوين اجلاسيههايي براي بحث و تبادل نظر حضوري اعضا نسبت به پيشنويس مورد نظر در كشورهاي عضو ايزو تشكيل ميگردد و اعضاي فعال (P-MEMBER) نماينده يا نمايندگاني به اين جلسات اعزام ميدارند.
دیدگاهتان را بنویسید